© 2019 by Liam Russell Architects.

NEWS.

Liam attends Parliamentary Review Gala dinner in London

September 11, 2019

Last night, Liam and his wife Emily proudly represented the practice at The Parliamentary Review Gala in The Mansion House, London, held for all best practice representatives participating in the 2019 publication.

 

The Parliamentary Review is an independent, politically neutral platform for news, cross-party commentary and insight from business leaders. This year it looks in to industry best practice and how sector leaders have responded to challenges in the political and economic environment.

 

Liam was honoured to be approached to contribute this year. With a foreword by Lord Pickles and Lord Blunkett, the article can be seen in full here https://www.theparliamentaryreview.co.uk/…/liam-russell-arc…
#parliamentaryreview #architecture

LRA proud to design first council housing scheme in the Adur Borough for over 30 years

LRA is thrilled to announce that our Cecil Norris House project in Shoreham was featured in both the Shoreham and Worthing Herald. Please see the links below.

 

https://www.worthingherald.co.uk/business/shoreham-to-receive-first-council-houses-for-more-than-30-years-1-9003784

https://www.shorehamherald.co.uk/business/shoreham-to-receive-first-council-houses-for-more-than-30-years-1-9003784

LRA is recruiting!

January 17, 2019

Come and join the LRA Team!

We are looking for an experienced Revit Operative. Full job breakdown in the PDF, just click on the link and contact us if you are interested, we'd love to hear from you, email jobs@liamrussellarchitects.co.uk.

LRA Planning success for scheme in Southwick

November 08, 2018

We are delighted to announce the unanimous approval by the local planning committee of LRA's design proposals for houses in Albion Street, Southwick. Read the Shoreham Herald article about this exciting development that will completely change the face of this area of the seafront in Southwick, West Sussex. 

LRA claims another award for the YMCA Guildford Foyer!

October 31, 2018

Last week Liam & Ajay attended the Guildford Society Design Awards 2018, alongside Paul from the YMCA Downslink Group. LRA was delighted to accept the ‘Good Design Award’ for the refurbishment of the YMCA Guildford Foyer.

LRA was asked to reconfigure and extend a 1960’s building to create additional affordable accommodation, meeting the evolving needs of vulnerable young people, to help them feel they belong, contribute and thrive in their community. The contemporary and efficiently designed rooms were increased from 13 to 34, the communal areas were vastly improved, alongside services such as access to employment, education and training. The carefully designed scheme has provided an exceptional improvement to the neighbourhood both aesthetically and practically.

This project is one that we are hugely proud of, not only for the innovative design, but because the building is already changing the lives of its new residents in terms of confidence and security.

 

The YMCA do such meaningful work in the community and we look forward to working with them on many more projects in the future.

July 03, 2018

As part of our successful ongoing partnership with the school, LRA was commissioned last year to design an exciting new scheme to build a block of four classrooms in the grounds of the YMCA.

Construction has now started, with completion due by the new academic year in September. More of the sketchup model stills, as well as Roz's most recent on site photos can be found on our facebook page

Completed video walkthrough of Rosehill

July 03, 2018

We now have a completed walkthrough of the four new semi-detached houses on the site formerly known as Rosehill Country Store and saddlery in Isfield, East Sussex.

 

The addition of the houses on the site is set to help the Rosehill area to retain its rural character and high-quality environment whilst also providing sufficient growth. In conjunction with the Core Strategy Local Plan it also places an emphasis on larger but modest family homes.

 

The overall appearance combines the traditional form of a Victorian terraced house with a modern palette of materials, taking reference from neighbouring properties. The project uses fine detailing such as hidden gutters to create clean edges that distinguish the house from its inspiration, whilst maintaining the basic form, as well as simple contemporary front doors and minimal aluminium frame windows that enhance the street facing elevation. A lead-clad recess runs along the centre of each building, through wall and roof, acting as a visual boundary line between the units, as well as a material connection to the rear dormer windows.

LRA is London

March 07, 2018

Our London Bridge office is open. Having worked in the capital, continuously, the practice can eschew the commute and walk to work!

 

Working with an inspired landlord, 2 Leathermarket Street is now our London home. It is a very natural fit for the practice which is also working in Brighton and Manchester (as well as in China).

 

As a creative business, the practice is keen to expand its workload with other like-minded businesses where the environment, the community and design are at the heart of the process.. Pop in.

Completed professional photos of Fairfax Cottages, Heathfield

March 07, 2018

We are delighted to be able to share the completed professional photos of our latest residential project in Heathfield.

 

LRA worked closely with our developer client to provide a contemporary response to the need for starter family dwellings in the area. The dwellings were required to be designed to PassivHaus standards. We designed a pair of semi-detached two-bedroom family homes.

The concept was to design and build units that had ultra-low running costs due to their sustainable credentials. The cottages, have taken a local vernacular and material palette to set the dwellings within their surrounds, but with a modern touch. The houses are finished with several different locally sourced timber cladding types, with the premise that the difference in timber will show different styles of aging just like a true forest.

Each dwelling has landscaped gardens surrounding the property on three sides and a kitchen garden has been incorporated, to allow home owners to cultivate their own produce. Each property has one off-street parking space and built in secure bin/bike/cycle storage.

The link will take you to a video of the development. 

We are hiring...

March 07, 2018

We are hiring talent for our Brighton Architectural studio. We are looking for both a Technologist and a technically strong Architectural Assistant, both with at least 5 years professional experience.

 

For more information please click on the advert.

We would love to hear from you if you think you've got what it takes to join the team. 

jobs@liamrussellarchitects.co.uk

1 / 2

Please reload